Laktózmentes céklakrémleves 😋

Hozzávalók:
👉 2 db cékla
👉 2 db salottahagyma
👉 3 ek olívaolaj
👉 1 l alaplé
👉 1 dl laktózmentes joghurt
👉 1 dl laktózmentes főzőtejszín
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A céklákat tisztítsuk meg, majd pácoljuk be olívaolajjal és burkoljuk alufóliába. A sütőben körülbelül egy órán keresztül süssük, majd hagyjuk kihűlni, és hámozzuk meg. Vágjuk kisebb kockákra a hagymákkal együtt, és olívaolajon dinszteljük meg őket. A zöldségeket egy botmixer segítségével pépesítsük, majd fokozatosan engedjük fel az alaplével. Újra forraljuk fel, majd a laktózmentes joghurtot és laktózmentes főzőtejszínt is adjuk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is. 😋

További tippek és receptek