Cukormentes cseresznyés lepény 🍒

Hozzávalók:
👉 20 g élesztő
👉 200 ml tej
👉 3 ek négyszeres erősségű édesítő
👉 200 g liszt
👉 30 g olvasztott vaj
👉 1 db tojás
👉 1 db citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 250 – 300 g fagyasztott cseresznye vagy friss magozott cseresznye
👉 pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 1 db tojás

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben az édesítővel. Közben a lisztet összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojással, a citrom héjával és egy csipet sóval. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez és homogén tésztává dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, majd minimum egy órát kelni hagyjuk. Eközben a sütőformánkat kikenjük vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
Ha megkelt a tészta, eloszlatjuk a formában, vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen rászórjuk a cseresznyét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 😋

További tippek és receptek