Rakott kelbimbó barna rizzsel cukor-, és tojásmentesen

Hozzávalók:

? 1 kg kelbimbó,
? 0.5 bögre barnarizs,
? 50 dkg sertéscomb,
? 1 nagy fej vöröshagyma,
? 2 ek napraforgó olaj,
? 2 teáskanál fűszerpaprika,
? só ízlés szerint,
? bors ízlés szerint,
? őrölt fűszerkömény ízlés szerint,
? 900 g tejföl,
? ételízesítő ízlés szerint.

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, és a felmelegített olajon üvegesre pirítjuk.
2 teáskanál pirospaprikát szórunk rá, és beletesszük a kockára vágott húst és a fűszereket, majd fehéredésig pirítjuk.
Amíg a hús fő, megfőzzük a rizst, és ételízesítős vízben megfőzzük a kelbimbót is.
Amikor már minden kész, összerétegezzük egy jénaiban vagy tepsiben. Alulra 1 réteg kelbimbót teszünk, majd a rizst, ezután a pörköltet, és végül 1 doboz tejfölt. A tetejére ismét kelbimbó, majd tejföl kerüljön.
180 C fokra lőmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

További tippek és receptek