Gluténmentes marlenka

Hozzávalók:
Tészta👇🏻
🔹10 db tojás,
🔹12 dkg darált dió ,
🔹10 dkg gluténmentes lisztkeverék,
🔹40 g édesítőszer,
🔹3 ek méz,
🔹1 teáskanál kávé,
🔹1 ek olvasztott vaj,
🔹1 csipet fahéj,
🔹1 csipet só.
Krém👇🏻
🔹6 dl növényi tej,
🔹2 csomag vaníliás pudingpor,
🔹2 dkg darált dió,
🔹2 ek méz,
🔹1 teáskanál kávé,
🔹15 dkg vaj,
🔹3 ek édesítőszer.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
Kevés habbal erőteljesen keverve fellazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe (25×32-es) simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 200 C fokon sütjük 5-6 percig, majd közepes hőmérsékleten még 15 percig. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A pudingport a növényi tejben felfőzzük, közben belekeverjük a kávét, a diót és a mézet. A vajat az édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez.
A tésztát miután kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk, majd függőlegesen középen is. Így kapunk 4 egyenlő lapot. A krémet háromfelé osztjuk és megkenjük a lapokat.
Nehezéket teszünk rá (pl. vágódeszkát) és a fagyasztóba tesszük 5 percre. Végül vékonyan lekenjük a tetejét mézzel, megszórjuk darált dióval, majd glutén-és cukormentes olvasztott csokival meglocsoljuk.

További tippek és receptek