Gluténmentes marlenka

Hozzávalók:
Tészta??
?10 db tojás,
?12 dkg darált dió ,
?10 dkg gluténmentes lisztkeverék,
?40 g édesítőszer,
?3 ek méz,
?1 teáskanál kávé,
?1 ek olvasztott vaj,
?1 csipet fahéj,
?1 csipet só.
Krém??
?6 dl növényi tej,
?2 csomag vaníliás pudingpor,
?2 dkg darált dió,
?2 ek méz,
?1 teáskanál kávé,
?15 dkg vaj,
?3 ek édesítőszer.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
Kevés habbal erőteljesen keverve fellazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe (25×32-es) simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 200 C fokon sütjük 5-6 percig, majd közepes hőmérsékleten még 15 percig. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A pudingport a növényi tejben felfőzzük, közben belekeverjük a kávét, a diót és a mézet. A vajat az édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez.
A tésztát miután kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk, majd függőlegesen középen is. Így kapunk 4 egyenlő lapot. A krémet háromfelé osztjuk és megkenjük a lapokat.
Nehezéket teszünk rá (pl. vágódeszkát) és a fagyasztóba tesszük 5 percre. Végül vékonyan lekenjük a tetejét mézzel, megszórjuk darált dióval, majd glutén-és cukormentes olvasztott csokival meglocsoljuk.

További tippek és receptek