Mi az antocianin?

2022. 02. 15.

A legtöbb bordó, kék és lila gyümölcs tartalmazza az úgynevezett antociánokat. Az antociánok olyan természetes pigmentek, amelyek a sötétvörös, kék, indigó és mély ibolyó közötti tartományt futtatják a pigment savas szintjétől függően.

Amikor felszeleteljük vagy főzzük az antocianint tartalmazó gyümölcsöket, kémiai reakció következik be, és a pH szint emelkedik, ezért a bogyók mély indigót vagy erőszakos színt váltanak szemben a nyers, kék állapotukkal. Azonban nem minden növény tartalmaz antociánt: például a kaktuszokban és az amarántban betalain található helyette.

További bejegyzéseink

A DÉLUTÁNI SZUNDI JÓTÉKONY HATÁSA…

Egy friss tanulmány szerint a délutáni szieszta jót tesz a…

A spárga 💚

A spárga hajtása igen gazdag remekül emészthető rostokban. Ezek közül inulintartalma kiemelkedő, az…

Flexitáriánus étrend

A környezettudatos életmód egyik fontos alappillére a tudatosan megtervezett és…

💛SÁRGA TEA💛

A sárga tea ízben, hatásában és karakterében egyaránt a zöld…

Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

Hozzávalók: 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)350 g krumpli (tisztított…

Chef gomba

A gomba B-vitaminban gazdag❗ 💊🍄 Ez a vitamin szükséges a…