Parmezános-spenótos csicserileves glutén- és tojásmentesen

2022. 02. 15.

Hozzávalók:
▪️ 3 ek olívaolaj,
▪️ 1 közepes fej fehér hagyma,
▪️ 4 gerezd fokhagyma,
▪️ só ízlés szerint,
▪️ bors ízlés szerint,
▪️ chili ízlés szerint,
▪️ 400 g csicseriborsó (konzerv),
▪️ 50 g parmezán sajt ,
▪️ 5 dl csirke alaplé,
▪️ 60 g tészta,
▪️ 300 g spenót ,
▪️ 1 közepes db burgonya,
▪️ 50 g parmezán sajt,
▪️ szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.
Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.
Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt.
A tetejét sok parmezánnal megszórva tálaljuk.

További bejegyzéseink

Húsvéti gluténmentes fonott kalács 🐰🥰

Hozzávalók: 200 g gluténmentes süteményliszt1/2 csomag sütőpor1/2 tk. szódabikarbónapici só20…

Sulyom Tájétterem

Igazi művészet a tányéron!🍝 Add át magad a #sulyoméletérzésnek egy…

Gondolkoztál már azon, hogy vajon…

Elhoztunk pát tippet, hogy miként kell otthon eltenni a leggyakoribb…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók: 2 db padlizsán70 ml tahini6 gerezd fokhagyma2 db citrom1/2…

Cukormentes sajttorta

Hozzávalók:🤍 150 g zabkeksz,🤍 50 g vaj,🤍 400 g krémsajt,🤍…