Parmezános-spenótos csicserileves glutén-, és tojásmentesen

Hozzávalók:
▪️ 3 ek olívaolaj,
▪️ 1 közepes fej fehér hagyma,
▪️ 4 gerezd fokhagyma,
▪️ só ízlés szerint,
▪️ bors ízlés szerint,
▪️ chili ízlés szerint,
▪️ 400 g csicseriborsó (konzerv),
▪️ 50 g parmezán sajt ,
▪️ 5 dl csirke alaplé,
▪️ 60 g tészta,
▪️ 300 g spenót ,
▪️ 1 közepes db burgonya,
▪️ 50 g parmezán sajt,
▪️ szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.
Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.
Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt.
A tetejét sok parmezánnal megszórva tálaljuk.

További tippek és receptek