Mapo tofu laktóz-, glutén,- és tojásmentesen

Hozzávalók:
🥢 30 dkg darált sertéshús,
🥢 30 dkg tofu,
🥢 2 ek chiliszósz,
🥢 5 cm gyömbér,
🥢 1 gerezd fokhagyma,
🥢 3 ek szójaszósz,
🥢 2 ek kínai rizsbor (shaoxing),
🥢 3 közepes db újhagyma zöldje,
🥢 0.5 evőkanál burgonyakeményítő,
🥢 1 dl csirke alaplé,
🥢 bors ízlés szerint,
🥢 fehér bors ízlés szerint,
🥢 1 teáskanál szezámolaj (ízlés szerint),
🥢 1 teáskanál chiliolaj (ízlés szerint),
🥢 2 ek napraforgó olaj.

Elkészítés:
Wokban olajat hevítünk, és rádobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a szecsuáni borsot. Mikor már illatozik, belekeverjük a tobandzsan szószt és rádobjuk a húst.
Meglocsoljuk főzőborral és félkészre pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a világos szójaszószt és a tofut is beledobjuk. Az egészet felöntjük alaplével vagy vízzel, és fedő alatt rotyogtatjuk közepes lángon. Félidőben- kb 10 perc múlva- hozzákeverjük a sötét szójaszószt és a felvágott zöldhagyma szárakat, majd a keményítős keveréket, de ezt már csak akkor, ha a tofu megpuhult. A végén szezámolajjal és csiliolajjal is meglocsolhatjuk.
A rizshez adjuk akár külön tálkán vagy nyakon öntve.

További tippek és receptek