Glutén-, tej-, és tojásmentes fahéjas csiga

Hozzávalók:
▪️ 200 g gluténmentes barna rizsliszt ,
▪️ 140 g tápióka keményítő,
▪️ 15 g por állagú útifű,
▪️ 30 g kókuszvirág cukor,
▪️4 g szárított élesztő,
▪️ 100 g reszelt alma,
▪️ 1 ek chia mag + 3 ek víz (tojás helyett),
▪️ 200 g langyos kesudió tej,
▪️ 30 g olvasztott növényi margarin.
Töltelék:
▪️ 100 g olvasztott növényi margarin,
▪️ 15 dkg porcukor,
▪️ 2 ek fahéj.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Amíg olvad a margarin, beáztatjuk a chia magot (kb. 5 perc, amíg kocsonyásodik), a margarint és a ‘tojást‘ pedig a végén tesszük bele. Összedolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen letakarva kb. 40 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vaj felével, majd megszórjuk a porcukor – fahéj keverékkel.
A hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük, majd csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a maradék olvasztott vajjal megkenjük.
180 C fokos előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.

További tippek és receptek