Mézes-mustáros csicsókafőzelék gluténmentesen

Hozzávalók:
🤎 2 ek mangalica zsír,
🤎 1 közepes db vöröshagyma,
🤎 4 dl alaplé,
🤎 3 db babérlevél,
🤎 40 dkg csicsóka,
🤎 20 dkg burgonya,
🤎 1 gerezd fokhagyma,
🤎 3 teáskanál dijoni mustár,
🤎 2 dl tejföl,
🤎 1 ek méz,
🤎 10 dkg kolbász,
🤎 1 csokor snidling.

Elkészítés:
A mangalica zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. A megpucolt, kockára vágott csicsókát és a burgonyát a hagymához adjuk, és felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet, és fogkeményre főzzük a zöldségeket.
Ha az zöldségek megfőttek, akkor a felét szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük. A babérleveleket is eltávolítjuk, de az mehet a kukába.
A maradékot botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a tejfölben elkevert mustárt és a mézet, összerottyantjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett zöldséget.
A vékonyra szeletelt kolbászt száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk. Az elkészült főzeléket a kolbászokkal és az apróra vágott snidlinggel tálaljuk.

További tippek és receptek