Mézes-mustáros csicsókafőzelék gluténmentesen

2022. 05. 05.

Hozzávalók:
🤎 2 ek mangalica zsír,
🤎 1 közepes db vöröshagyma,
🤎 4 dl alaplé,
🤎 3 db babérlevél,
🤎 40 dkg csicsóka,
🤎 20 dkg burgonya,
🤎 1 gerezd fokhagyma,
🤎 3 teáskanál dijoni mustár,
🤎 2 dl tejföl,
🤎 1 ek méz,
🤎 10 dkg kolbász,
🤎 1 csokor snidling.

Elkészítés:
A mangalica zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. A megpucolt, kockára vágott csicsókát és a burgonyát a hagymához adjuk, és felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet, és fogkeményre főzzük a zöldségeket.
Ha az zöldségek megfőttek, akkor a felét szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük. A babérleveleket is eltávolítjuk, de az mehet a kukába.
A maradékot botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a tejfölben elkevert mustárt és a mézet, összerottyantjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett zöldséget.
A vékonyra szeletelt kolbászt száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk. Az elkészült főzeléket a kolbászokkal és az apróra vágott snidlinggel tálaljuk.

További bejegyzéseink

Laktózérzékenység

A laktózérzékenységben szenvedő emberek szervezete nem vagy csak hiányosan képes…

Drumf

A Drumf-ban sok finomsággal és szeretettel várnak Benneteket, ha pedig…

Sült krumpli vegán sajtszósszal 💛

Hozzávalók: A sajtszószhoz: 200 g natúr kesudió, forralt víz az…

Joghurtos céklasaláta 💜

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma1 csokor friss petrezselyem200 g görög joghurtsó,…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…