A tökéletes paradicsomleves titka

2022. 05. 06.

Amikor a paradicsomlevesre gondolunk, sok emlék előtörhet: az iskolai menzák, a nagymamánk konyhája, az úszkáló betűtészták, esetleg a kellemetlen, szinte ecetes savanyú íz. Ez nem éppen a szép emlékek közé tartozik, de mindenképpen meg kell említeni, hiszen a legtöbb paradicsomleves sajnos nagyon savanyú.
Viszont ezt könnyedén kiküszöbölhetjük, ha hozzáadunk a fazékhoz egy fél kiskanálnyi szódabikarbónát. Ez ugyanis lúgos alapanyag, ami valamelyest képes semlegesíteni a paradicsom savas kémhatását.

További bejegyzéseink

Rakott kelbimbó barna rizzsel cukor-…

Hozzávalók: 💚 1 kg kelbimbó,💚 0.5 bögre barnarizs,💚 50 dkg…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Chia mag

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos chia mag számos egészségre való…

Gluténmentes lasagne

Hozzávalók:Ragu👇🏻🤍 2 ek olívaolaj,🤍 1 db közepes vöröshagyma,🤍 2 db…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…