Mandulatorta gluténmentesen

Hozzávalók:
a tésztához👇🏻
🤍 5 db tojásfehérje,
🤍 18 dkg mandula,
🤍 15 dkg porcukor,
🤍 1 csipet só,
a krémhez👇🏻
🤍 5 db tojássárgája,
🤍 7 dkg cukor,
🤍 2 dkg kukoricakeményítő,
🤍 250 ml habtejszín,
🤍 12 dkg vaj,
🤍 0.5 ml mandulaaroma (fél kk.),
a díszítéshez👇🏻
🤍 5 dkg mandulapehely.

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félúton hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig beleforgatjuk a darált mandulát.
Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit kihűtjük és félbevágjuk.
A krémhez a tojássárgát és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt. A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, majd folyamatos keverés mellett puding állagúra fűzzük. Levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habverővel homogénre keverjük.
A kihűlt krém 1/3-át rákenjük a félbevágott tortára. Rátesszük a tetejét és bevonjuk a maradék krémmel. A végén rászórjuk a mandulát, és hűtőbe tesszük 1-2 órára mielőtt felvágnánk.

További tippek és receptek