Mandulatorta gluténmentesen

2022. 05. 11.

Hozzávalók:
a tésztához👇🏻
🤍 5 db tojásfehérje,
🤍 18 dkg mandula,
🤍 15 dkg porcukor,
🤍 1 csipet só,
a krémhez👇🏻
🤍 5 db tojássárgája,
🤍 7 dkg cukor,
🤍 2 dkg kukoricakeményítő,
🤍 250 ml habtejszín,
🤍 12 dkg vaj,
🤍 0.5 ml mandulaaroma (fél kk.),
a díszítéshez👇🏻
🤍 5 dkg mandulapehely.

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félúton hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig beleforgatjuk a darált mandulát.
Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit kihűtjük és félbevágjuk.
A krémhez a tojássárgát és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt. A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, majd folyamatos keverés mellett puding állagúra fűzzük. Levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habverővel homogénre keverjük.
A kihűlt krém 1/3-át rákenjük a félbevágott tortára. Rátesszük a tetejét és bevonjuk a maradék krémmel. A végén rászórjuk a mandulát, és hűtőbe tesszük 1-2 órára mielőtt felvágnánk.

További bejegyzéseink

Miért fogyasszunk kecsketejet?🥛🐐

Bár őseink korában a kecsketej fogyasztása igen gyakori volt, napjainkra…

Karácsonyi forralt bor🎄🍷

Hozzávalók: 1 l édes fehérbor (házi) 2 db alma 2…

Thai kókusz fudge glutén-, laktóz-…

Hozzávalók🤍 1 citromból nyert citromhéj,🤍 160 g kókuszreszelék,🤍 1 citromból…

🧀FÜGESAJT🧀

Hozzávalók (6 db sajt): 1 kg füge 20 dkg cukor…

Gluténmentes édesburgonya gnocchi

Hozzávalók:a gnocchihoz👇🏻🤎 3 db édesburgonya (nagyobb),🤎 35 dkg gluténmentes lisztkeverék,🤎…

Szárzeller gazpacho

Hozzávalók: 💚 8-9 szárzeller megtisztítva, felszeletelve, 💚 1 nagy piros alma felszeletelve,…