Laktózmentes kókusztorta

Hozzávalók:
piskóta👇🏻
🔹 8 tojás,
🔹 8 ek cukor,
🔹 10 g sütőpor,
🔹 10 ek liszt,
krém👇🏻
🔹 8 dl kókusztej,
🔹 10 ek cukor,
🔹 2 cs. laktózmentes vaníliás pudingpor,
🔹 130 g kókuszreszelék,
🔹 2 dl (laktózmentes) habtejszín,
🔹 2 ek cukor,
🔹 1 cs. habfixáló,
díszítés👇🏻
🔹 mandulaszeletek,
🔹kókuszchips.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. A tojássárgáját is óvatosan keverjük hozzá, majd a lisztet, valamint a sütőport is és forgassuk össze. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 40 percig. A krémhez keverjuk össze a kókusztejet a cukorral, valamint a laktózmentes pudingporral és főzzünk belőle sűrű pudingot. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt a cukorral kezdjük el felverni, majd ha már kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá.
A kihűlt tésztát vágjuk három részre. A piskótalap köré tegyük vissza a tortakarikát. Kenjük meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, fedjük be a következő lappal, kenjünk meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, majd fedjük be az utolsó piskótalappal. Végül a maradék krémmel is kenjük le, majd pár órára tegyük hűtőbe. A végén óvatosan vegyük le a tortakarikát.
Díszíthetjük mandulaszeletekkel és kókuszchipsszel is.

További tippek és receptek