Rakott krumpli glutén-, laktóz- és tejmentesen

Hozzávalók:
• 700 g burgonya,
• 2 ek olívaolaj,
• 2 közepes fej vöröshagyma,
• 300 g tofu,
• 250 ek növényi tejföl,
• 1 gerezd fokhagyma,
• 1 tk fűszerpaprika,
• só ízlés szerint,
• 1 tk bors,
• 100 g növényi sajt.

Elkészítés:
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Kb. 15 perc után levesszük a tűzről, amikor már nem nyers, de még nem esik szét, vágható.
Leöntjük róla a vizet, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkezdjük felszeletelni. A szeleteket egy kiolajazott, hőálló tálba fektetjük úgy, hogy ne maradjon köztük rés. Az egymásra pakolt szeleteket megsózzuk.
A krumplira helyezzük a karikákra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott tofut.
Fogunk egy közepes keverőtálat, belekanalazzuk a növényi tejfölt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd összekeverjük. A szósz felét elegyengetjük a rakottas tetején.
Mindezt megszórjuk növényi sajttal, majd még egy réteget rakunk a krumpliból, a hagymából, a tofuból, a paprikás szószból és végül ismét a növényi sajtból.
A tálat 180° C-os előmelegített sütőbe rakjuk kb. 30 percre. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, ezután felszeleteljük, növényi tejföllel nyakon öntve és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

További tippek és receptek