Kókusz fagylalt cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók:
🤍 2 dl kókusztej,
🤍 2.5 dl görög joghurt (natúr),
🤍 1 db tojás,
🤍 10 dkg xilit (nyírfacukor),
🤍 4 ek kókuszreszelék,
🤍 0.5 dl likőr (kókuszlikőr),
🤍 3 evőkanál kukoricakeményítő,
🤍 1 ek citromlé.

Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá, majd a sárgáját elkeverjük a nyírfacukorral.
1/2 dl hideg kókusztejbe elkeverjük a keményítőt, a többit felforraljuk, majd beleöntjük a keményítős tejet, a tojássárgás cukrot, a kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a tejet.
Ha már sűrű, hideg vízfürdőben keverve hűtjük, miközben hozzáadjuk a likőrt és a citromlevet. Ha meghűlt, hozzákeverjük a tojáshabot és a joghurtot is. Fagyigépbe tesszük, 40 percig keverjük, aztán kb. 2 órára fagyasztóba tesszük.

További tippek és receptek