Thai kókusz fudge glutén-, laktóz- és cukormentesen

Hozzávalók
🤍 1 citromból nyert citromhéj,
🤍 160 g kókuszreszelék,
🤍 1 citromból nyert citromlé,
🤍 1 db avokádó,
🤍 45 g kókuszzsír,
🤍 3 g gyömbér (körömnyi nagyságú),
🤍 1 szál menta (4 kicsi levél),
🤍 2 ek édesítőszer.

A kókuszzsírt alacsony lángon felolvasztjuk.
A citromhéját egy keverőtálba reszeljük. A kókuszreszeléket hozzákeverjük.
A citrom levét kifacsarjuk. A gyömbér héját lekaparjuk, lereszeljük.
Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük, a húsát még a héjában felkockázzuk. Az avokádó húsát turmixgépbe kaparjuk, ráöntjük a citromlevet, beledobjuk a mentaleveleket, reszelt gyömbért és az édesítőszert. Összeturmixoljuk. A citromhéjas kókuszreszelékbe keverjük az mentás gyömbéres avokádópürét, majd a felolvasztott kókuszzsírt is belekeverjük.
Egy 18 cm x 11 cm x 3 cm egyszer használatos sütőformába vagy egy hasonló méretű jénai tálba tesszük a masszát és belepasszírozzuk. Elsimítjuk a tetejét és alumínium fóliába csomagoljuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 2 cm-es kockára szeleteljük. 20 db lesz belőle. Egyszerre csak annyit szeljünk fel, amennyit tálalni szeretnénk. A többit alumínium fóliába visszacsomagoljuk és a hűtőben 1 hétig tárolhatjuk.

További tippek és receptek