Gluténmentes matcha mille crepe torta 💚

Hozzávalók:
✨ 5 db tojás
✨ 1 l tej
✨ 30 g olvasztott vaj
✨ 400 g zabliszt
✨ 4 ek matcha por
✨ 4 tk porcukor
✨ 3 dl szódavíz
✨ 500 g mascarpone
✨ 500 ml habtejszín
✨ 5 ek porcukor

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit, a tojást, a tejet, az olvasztott vajat, a zablisztet, a matcha port, a 4 teáskanál porcukrot és a 3 deciliter szódavizet egy nagy tálban keverjük csomómentesre. A palacsintatésztából forró serpenyőben, kevés olajon süssük ki a palacsintákat, és miután kisültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét a habtejszínnel és az 5 evőkanál porcukorral keverjük kemény habbá. Ezután el is kezdhetjük a torta összeállítását. Az első palacsintát helyezzük egy tortaforma legaljára, majd kenjük meg 2 evőkanálnyi krémmel, és így tovább. Az utolsó réteg palacsintát kenjük meg a maradék krémmel és tegyük hűtőbe körülbelül 1 órára, hogy összeálljanak az ízek. Tálaláskor hintsük meg a torta tetejét matcha porral. 😋

További tippek és receptek