Gluténmentes csokoládé fondant 🍫✨

Hozzávalók:
✨ 100 g vaj
✨ 4 ek cukrozatlan kakaópor
✨ 100 g csokoládé
✨ 2 db tojás
✨ 2 db tojásfehérje
✨ 120 g cukor
✨ 100g mandulaliszt

Elkészítés:
A vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszul fel, majd miután levettük a tűzről, kevergessük addig, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Az egész tojásokat, a tojásfehérjéket és a cukrot mindeközben egy edényben egy habverő segítségével keverjük össze, habosítsuk. A keveréket adjuk hozzá a hűlő csokoládé keverékhez, majd a mandulalisztet is adjuk hozzá és jó alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval.
A masszát öntsük szuflé sütőformákba és az előmelegített 160 fokos sütőben süssük körülbelül 12 percig. Tálaláskor akár meggy- vagy áfonyalekvárral is megbolondíthatjuk. 😋

További tippek és receptek