Hoztunk Nektek egy ízletes diabetikus répatorta receptet.
Hozzávalók:
? 3 db tojás,
? 10 dkg alma,
? 20 dkg sárgarépa,
? 12 dkg margarin,
? 15 dkg dió ,
? 180 g zabpehelyliszt,
? 1 csomag sütőpor,
? 1 csipet só,
? 10 ml folyékony édesítőszer,
? 1 tk fahéj,
? 1 tk őrölt kardamom,
? 1 teáskanál szegfűszeg,
? 1 ek vaj,
? 1 evőkanál finomliszt,
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk, ezzel lazítva azt. Egy kivajazott és lisztezett tortaformába vagy pedig egy szilikonos tortaformába kenjük a tésztát, és 180 C fokon 20 percig sütjük.