Laktózmentes rántott hagymavirág

Hozzávalók:
?1 nagy db vöröshagyma,
?5 púpozott ek finomliszt,
?2 db tojás,
?1 kk oregánó,
?1 csipet fűszerpaprika,
?1 csipet bazsalikom,
?1 csipet só,
?1 csipet bors,
?10 dl napraforgó olaj,

Elkészítés:
A vöröshagyma „tetejét” levágjuk, majd erre az oldalára fordítva 4 részre vágjuk. Ezután ezt a 4 részt további cikkekre vágjuk be. A lényeg, hogy felfordítva egy virágformát kapjunk majd.
Egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk az összes fűszert, és jól elkeverjük.
A hagymánkat óvatosan beletesszük a lisztbe, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Ezzel ha megvagyunk, akkor óvatosan kirázzuk belőle a felesleges lisztet.
A két darab tojást felverjük egy nagyobb mélytányérban, majd beleforgatjuk a hagymát. Itt ügyeljünk arra, hogy a tojás a „virág” belsejét is érje mindenhol.
Ezután jöhet még egy lisztezés, aztán már nincs más dolgunk hátra, mint megsütni.
Egy magas falú edénybe beleöntünk annyi olajat, hogy ellepje a hagymánkat, ebbe beletesszük a belisztezett és tojásozott hagymát, majd aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kiszedjük egy kipapírozott tányérra, és hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni, majd valamilyen mártogatóssal elfogyasztjuk.

További tippek és receptek