Hozzávalók:
👉 50 dkg csicseriborsó
👉 1 fej hagyma
👉 1 fej fokhagyma
👉 1,5 csokor petrezselyem
👉 2 ek római kömény
👉 só ízlés szerint
👉 0,5 ek szódabikarbóna
Elkészítés:
A csicseriborsót áztassuk be egy napra, majd csak másnap vegyük elő. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a csicseriborsót egy késes aprítóval aprítsuk össze, majd keverjük össze a fűszerek felével. Ezt követően tegyük egy nagy tálba, majd simítsuk szét és szórjuk rá a fűszerek másik felét. Legalább 3 órát hagyjuk pihenni, majd mikor már szépen összeállt, keverjük össze az egészet és adjuk hozzá a szódabikarbónát is.
Vizes kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, majd forró olajban süssük meg, és tálaljuk salátával. 😋