Laktózmentes csicseriborsós shakshuka 😋

Hozzávalók:
👉 15 dkg csicseriborsó
👉 2 fej vöröshagyma
👉 2 ek napraforgó olaj
👉 4 db kápia paprika
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 ek pirospaprika
👉 40 dkg paradicsom
👉 8 ek sűrített paradicsom
👉 4 db tojás
👉 10 dkg vegán feta sajt
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára, majd másnap öntsük le róla az áztatóvizet, és kétszeres mennyiségű friss, sós vízben körülbelül egy óra alatt főzzük puhára. Ezt követően a finomra aprított hagymát olajon pirítsuk meg, majd a kis kockákra vágott paprikát és a fokhagymát adjuk hozzá. Kedvünk szerint sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával fűszerezzük. A felkockázott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a megfőtt, lecsöpögtetett csicseriborsót is adjuk hozzá a hagymás alaphoz, majd körülbelül 20 percig főzzük kis lángon, és a már forró ételre személyenként üssünk 1-1 tojást. Pár percig még rotyogtassuk az ételt, majd a vegán feta sajttal bolondítsuk meg. 😋

További tippek és receptek