Hozzávalók:
🍋 7 dkg eritrit
🍋 1 citromból nyert citromhéj
🍋 2 citromból nyert citromlé
🍋 2 ek vaj
🍋 1 db vanília rúd
🍋 3 db tojássárgája
🍋 250 ml görög joghurt
🍋 100 ml habtejszín
Elkészítés:
A tojássárgáját és az eritritet egy kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra. A lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet keverjük bele a tojásos krémbe. A masszát tegyük egy kisebb lábosba, majd a vaníliából kikapart magokat keverjük hozzá és kis lángon főzzük a keveréket addig, amíg be nem sűrűsödik.
Ha kellőképpen besűrűsödött vegyük le a lángról és dolgozzuk hozzá a vajat. Körülbelül öt percet hagyjuk hűlni, hogy a joghurtot és a felvert tejszínt is hozzá tudjuk önteni. Figyeljünk arra, hogy óvatosan keverjük a krémet, hogy a felvert tejszín ne törjön össze.
Végül adagoljuk kisebb tálkákba és fogyasztásig tároljuk a hűtőben. 😋