Vegán kukoricás fritters 🌽

Hozzávalók:
🌽 200 g kukoricaliszt
🌽 1,5 dl víz
🌽 1 tk koriandermag
🌽 3 gerezd fokhagyma
🌽 fél csokor petrezselyem
🌽 2 db újhagyma
🌽 250 g csemegekukorica
🌽 1 db piros kaliforniai paprika
🌽 1 db sárgarépa
🌽 2 szár zeller
🌽 1 db citromból nyert citromhéj
🌽 1 tk szódabikarbóna
🌽 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük simára a kukoricalisztet az őrölt koriandermaggal, a vízzel, egy kevés olajjal, a reszelt fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet és az újhagymát.
A zöldségeket mossuk meg, vágjuk vékony darabokra, majd a megtisztított kukoricával együtt keverjük hozzá a masszánkhoz. A homogén tésztánkhoz adjuk hozzá a szódabikarbónát is és alaposan keverjük össze.
Melegítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd miután az olaj kellőképp felmelegedett, három evőkanálnyi tésztát öntsünk a serpenyőbe és nyomkodjuk lapos korongokká. Süssük a korongokat addig, amíg a tészta teljesen meg nem sül és a külseje szép aranybarnára nem pirul. 😋

További tippek és receptek