Töltött-sült kaliforniai paprika kinoával glutén-, tej- és tojásmentesen

Hozzávalók:
🔻 4 darab kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva),
🔻 50 gramm kinoa,
🔻 1 dl csirke- vagy zöldségalaplé,
🔻 1 evőkanál olívaolaj,
🔻 1 fej apróra vágott vöröshagyma,
🔻 1 gerezd fokhagyma (zúzott),
🔻 250 gramm darált marhahús,
🔻 400 gramm lecsöpögtetett konzervvörösbab,
🔻 1 csésze morzsolt csemegekukorica(konzerv),
🔻 1 csésze salsa- vagy paradicsomszósz,
🔻 1 teáskanál só,
🔻 0.5 teáskanál őrölt fekete bors,
🔻 kömény, csili, pirospaprika ízlés szerint 1-1 teáskanál.

Elkészítés:
Egy közepes edényben forraljuk fel a kinoát az alaplében, majd alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és süssük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és kavargassuk, vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük kb. 8-10 percig, majd tegyük bele a fűszereket, és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a salsa- vagy paradicsomszószt, a babot (a levét öntsük le) és a kinoát.

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és helyezzük a félbevágott paprikákat egy jénai tálba. Adagoljuk kanállal a marhahúsos keveréket a paprikákba, de ügyeljünk arra, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd az edényt fedjük le alufóliával. Süssük 180 C fokon 30 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük még 15 percen keresztül, ameddig a paprika kicsit megbarnul.

További tippek és receptek