Póréhagymás burgonyakrémleves baconnel és sajttal ????

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg burgonya
  • 2 db húsleveskocka
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 5 dkg tejföl

Egy lábasban forrósíts fel olajat, majd a megtisztított és felkarikázott póréhagymát párold meg rajta. Add hozzá a meghámozott, felkockázott burgonyát és néhány percig együtt pirítsd. Önts fel 1,2 liter vízzel, és morzsold bele a húsleveskockákat. Várd meg még elkezdd forrni a víz, aztán fedd le és kis lángon főzd puhára a burgonyát.

A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben süsd ropogósra.A sajtot reszeld le.

A levest sózd, illetve borsozd meg, majd botmixerrel turmixold össze. A tejszínt verd lágy habbá. Húzd le a levest a tűzről, keverd hozzá a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert tejszínt.

Merd tányérokba, majd tálald a ropogósra sült baconnel és reszelt sajttal.

Forrás: https://www.mindmegette.hu/pores-burgonyakremleves-baconnel-es-sajttal.recept/

További tippek és receptek