Pisztáciás tiramisu cukor-, és gluténmentesen

Hozzávalók:
💚 gluténmentes babapiskóta,
a krémhez👇🏻
💚 5 dkg natúr pisztácia,
💚 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy más, semleges ízű olaj,
💚• 2 dl tejszín,
💚• 25 dkg mascarpone,
💚 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer,
💚 1 evőkanál vaníliakivonat,
💚 1 teáskanál őrölt fahéj,
a mártogatáshoz:👇🏻
💚 2 dl kávé,
💚 1 evőkanál mandulalikőr vagy rum,
a tálaláshoz:👇🏻
💚 cukrozatlan kakaópor,
💚 pirított mandula.

Elkészítés:
A pisztáciát az olajjal késes robotgépben, a gépet pulzálva járatva krémesre daráljuk, közben pedig a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel, a fahéjjal, a vaníliával, belevegyítjük a pisztáciakrémet, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
A gluténmentes babapiskótát a mandulalikőrrel elvegyített kávéba mártjuk, és 1 rétegben a tálba tesszük. A krém felét rászedjük, elsimítjuk. Újabb réteg kávéba mártott gluténmentes babapiskótát sorakoztatunk rá, majd befedjük a maradék krémmel. Megszórjuk kakaóval, és díszítésként pár szem pisztáciát szórunk rá. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

További tippek és receptek