Laktózérzékenység

2022. 01. 31.

A laktózérzékenységben szenvedő emberek szervezete nem vagy csak hiányosan képes lebontani a tejtermékek fogyasztásával bevitt tejcukrot, melynek nyomán a laktóz a véráramba kerülés helyett az emésztőrendszerben marad. A betegséggel járó problémák és kellemetlen tünetek nagy része ebből a folyamatból ered.

Laktóz intoleranciára utal, ha tej, vagy laktóz tartalmú tejtermék – puding, tejföl, tejszín fogyasztását követően, 1-1,5 órával az alábbi tünetek jelentkeznek:

🤍 hányásos panaszok,
🤍 haspuffadás,
🤍 hasfájás,
🤍 hasi görcsök,
🤍 hasmenés,
🤍 puffadás,
🤍 gyakori teltségérzet,
🤍 hányinger,
🤍 kóros fogyás,

További bejegyzéseink

Chia mag

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos chia mag számos egészségre való…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Abonett

Próbáltad már az abonett recepteket? Könnyen elkészíthető, kímélő, de mégis…

A kínai konyha egzotikus fogásai

A sztárok sztárja a fogások közül Shanghaiban és környékén a…

Sárgarépa kuglóf kókusszal laktózmentesen

Hozzávalók:A tésztához👇🏻🧡 20 dkg cukor,🧡 1 csomag vaníliás cukor,🧡 4…

A KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és…

A svéd professzor, Eva Tornberg álmodta meg ezt a különös…