Laktóz- és gluténmentes Hasselback-burgonya 🥓🥔

Hozzávalók:
🥔 5 db burgonya
🥔 1 dl olívaolaj
🥔 1 tk fokhagymapor
🥔 1 tk rozmaring
🥔 5 szál petrezselyem
🥔 100 g növényi sajt
🥔 70 g bacon
🥔 4 ek növényi tejföl
🥔 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyákat, majd fogjunk két evőpálcikát, rakjuk a burgonyák mellé és vágjuk be a krumplikat addig, amíg a pálcikák engedik. Vegyünk elő egy kis tálkát, öntsük bele és keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymaport, az aprított rozmaringot és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be vele alaposan a burgonyákat.
A vágásokba tömjük bele a vegán sajtszeleteket, újra locsoljuk meg olívaolajjal, majd alufóliával takarjuk le. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt süssük készre őket.
Tálaljuk növényi tejföllel, és a tetejét ízesítsük snidlinggel és bacon darabokkal. 😋

További tippek és receptek