Kókuszliszt

2022. 05. 01.

A kókuszliszt gyártása során a kókuszdiókat először felnyitják, és a benne található vizet kiöntik. A kókuszhúst ezután levágják, leöblítik és lereszelik, hogy elválasszák a szilárd anyagot a tejtől. Ezt a terméket alacsony hőmérsékleten sütik addig, amíg nem szárad ki, majd leőrlik. A kapott fehér por nagyon hasonló a mindennapi liszthez.

A kókuszliszt a búzaliszt egyik egyedülálló alternatívája. Az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők és a gluténérzékenyek körében is igen népszerű. Lenyűgöző tápanyagtartalma mellett a kókuszliszt fogyasztása számos előnnyel járhat. Ezek közé tartozik a vércukorszint stabilitásának elősegítése, a jobb emésztés támogatása és még a fogyás is.

További bejegyzéseink

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Kökényleves grillázsmorzsával, tejszínhabbal

Hozzávalók: 2,5 kg kökény 6 db egész szegfűszeg 1 db…

Epres mákleves 🍓🥣🍓

Hozzávalók: 5 dkg mák, 4 dl növényi ital, 2 dl…

Baileys házilag 🍸glutén- és laktózmentesen❌🍞🥛

A selymes kávés krémlikőr, a Bailey's egy időben óriási népszerűségnek…

Szárzeller gazpacho

Hozzávalók: 💚 8-9 szárzeller megtisztítva, felszeletelve, 💚 1 nagy piros alma felszeletelve,…