Gluténmentes ropogós halfasírt

2022. 03. 09.

Hozzávalók:
🔹 400 g hal,
🔹 80 g sűrített paradicsom,
🔹 1 db tojás,
🔹 5 db közepes újhagyma,
🔹 0.5 citromból nyert citromhéj,
🔹 só ízlés szerint,
🔹 bors ízlés szerint,
🔹 5 evőkanál kukoricadara,
🔹 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés:
Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze vagy késsel vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját. Sóval, borssal ízesítsük.
Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe.
Ezután hempergessük a halfasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.Hevítsük fel az olajat, majd ebben süssük aranybarnára a halfasírtokat.

További bejegyzéseink

Már 3 éves a Coconut!

2020. november 17-én lett 3 éves egyik kedves partnerünk a…

Az uborka frissít, lúgosít és…

Az uborka közismert gyulladáscsökkentő, ezért akkor is jó választás, ha…

Mi jelent az umami?

Az umami az alapvető édes, savanyú, sós és keserű íz…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Krémes hummusz glutén-, laktóz- és…

Hozzávalók:🤎 240 g csicseriborsó,🤎 60 ml olívaolaj,🤎 4 ek tahini,🤎…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…