Gluténmentes karfiol alapú pizza 🍕

Hozzávalók:
💚 1 közepes fej karfiol,
💚 2 db tojás,
💚 1 kk oregánó,
💚 bazsalikom ízlés szerint,
💚 1 kk fokhagymapor,
💚 2 teáskanál pizzaszósz,
💚 50 dkg mozzarella,
💚 1 közepes db paradicsom,
💚 15 g parmezán sajt (reszelve).

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, apróbb darabokra szeleteljük és egy robotgépbe helyezzük. Addig daráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz, picit a rizsre kell hajazzon. Ezután egy mikrózható tálba tesszük és 8 percig főzzük benne, időnként megkavargatva, majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
Ha kihűlt, papírtörlővel felitatjuk egy picit a nedvességet belőle. Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. Körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe vagy amíg picit megbarnul (nem baj, ha a széle kicsit megsül). A sütőből kivéve megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a maradék mozzarellát és paradicsomszeletek rakunk rá és a legvégén még rászórjuk a reszelt parmezánt.
Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyjuk hűlni még egy keveset, körülbelül 10-15 percet. 😋

További tippek és receptek