Gluténmentes diós kevert sütemény 🤎✨

Hozzávalók:
🤎 100 g vaj
🤎 100 g cukor
🤎 6 db tojás
🤎 100 g zabpehelyliszt
🤎 150 g dió
🤎 1 tk sütőpor
🤎 1 tk fahéj

Elkészítés:
A vajat egy robotgép segítségével keverjük habosra a cukorral, majd egyenként dolgozzuk hozzá a hat darab tojássárgáját. Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, 100 gramm diót, a sütőport és a fahéjat, majd a robotgéppel alaposan keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a diós tésztához.
Vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk, majd lisztezzük ki és öntsük bele a masszánkat. Szórjuk meg a maradék dióval a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt süssük készre. 😋

További tippek és receptek