Cukor- és gluténmentes fánk 🤩 🍩

Hozzávalók:
🍩 150 g mandulaliszt
🍩 35 g xilit
🍩 2 tk sütőpor
🍩 4 tk vaj
🍩 80 ml cukormentes habtejszín
🍩 2 db tojás
🍩 2 tk vanília kivonat
🍩 1 ek cukrozatlan kakaópor
🍩 20 ml mandulatej
🍩 3 tk eritrit

Elkészítés:
A mandulalisztet, a xilitet és a sütőport alaposan keverjük össze, majd egy másik tálba a nedves alapanyagokat, a vajat, a cukormentes habtejszínt, a tojásokat és a vanília kivonatot is dolgozzuk össze. Ezután öntsük egybe a két tál tartalmát, keverjük egy homogén masszává, majd töltsük a tésztát egy habzsákba és nyomjunk belőle fánk formákat. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.
A toppinghoz keverjük össze a cukrozatlan kakaóport, a mandulatejet és az eritritet, majd a kihűlt fánk tetejét forgassuk meg a kakaós masszában.

További tippek és receptek