Gluténmentes csokitorta ?

Hozzávalók:
a sütéshez??
? 44 dkg margarin,
? 40 dkg étcsokoládé,
? 20 dkg barna cukor,
? 1 csomag vanillincukor,
? 10 dkg cukrozatlan kakaópor,
? 20 dkg dió,
? 8 db tojás,
a díszítéshez??
? 5 dkg kókuszreszelék,
? 15 dkg erdei gyümölcs mix.

Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a csokoládét. Jól elkeverjük, míg teljesen el nem olvad, selymessé válik az állaga, majd néha megkevergetve kihűtjük.
Amíg hűl a csokink, addig az egész tojásokat habosra keverjük a barna cukorral (fehér habzásig), hozzáadjuk a kihűlt (enyhén folyós) csokinkat, a vaníliás cukrot, a kakaóport és végül a darált diót. A masszánkat elegyítjük, ezután zsírpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük.
A formát előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A sütési idő: 20-30 perc.
Tálalás előtt megszórjuk gazdagon kókuszreszelékkel, és erdei gyümölcs mix-szel. ?

További tippek és receptek