Aszalt gyümölcs házilag

2022. 03. 26.

Ne vedd meg drágán az aszalt gyümölcsöket, készítsd el inkább otthon! Az idő már kedvez az aszalásnak. Ezzel a módszerrel a gyümölcsök tartósítószer nélkül is sokáig elállnak.

Hozzávalók:
🍇 4 kg gyümölcs.

Elkészítés:
Törölgesd át, de ne mosd meg a gyümölcsöket. A nagyobbakat vágd fel azonos méretű, vékony szeletekre. Rendezd a gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára. Érdemes letakarni gézlappal vagy tüllel, hogy ne menjenek rá bogarak. Rakd napos, száraz helyre és szárítsd kettő-négy napig. Ha a gyümölcs nyomásra nem ereszt levet, akkor el is elkészült.
Ha nincs tartósan napsütéses, meleg idő, amikor hozzáfogsz az aszaláshoz, a gyümölcsöket sütőbe is teheted. Szárítsd 50-70 fokon hat-nyolc órán át, közben az ajtót nyisd meg résnyire, hogy a gőz távozni tudjon. A kész aszalványokat rakd dobozba, és tárold száraz, hűvös helyen.

További bejegyzéseink

Mi az antocianin?

A legtöbb bordó, kék és lila gyümölcs tartalmazza az úgynevezett…

Gluténmentes tökfőzelék

Hozzávalók:👉 70 g vaj,👉 1 db közepes vöröshagyma,👉 3 gerezd…

Házi készítésű jutalomfalatok

Gondoltad volna, hogy 5 egyszerű összetevőből a kutyusod számára finom…

Kézfertőtlenítő házilag

Hozzávalók:30 ml folyékony aloe vera30 ml varázsmogyoró kivonat15 csepp teafaolaj8…

Omlós almás pite tej-, és…

Hozzávalók:Tésztához👇🏻❤️ 20 dkg finomliszt,❤️ 10 dkg tejmentes margarin,❤️ 10 dkg…

Chef gomba

A gomba B-vitaminban gazdag❗ 💊🍄 Ez a vitamin szükséges a…