A KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb alternatív tej!

A svéd professzor, Eva Tornberg álmodta meg ezt a különös krémes, tejszerű italt. A vegánok számára kifejezetten kedvező, hiszen segíti az omega-zsírsavak pótlását, amit egyéb esetben a halak fogyasztásával lehetne bevinni a szervezetbe.

Előnyei:
? vegán,
? laktóz-, tejfehérje-, glutén- és olajosmag-mentes,
? környezetbarát,
? nincs mellékíze vagy „”krumpliíze””, jól habosítható,
? alacsony a természetes cukor- és telített zsírsav-tartalma,
? gazdag kalciumban, D-vitaminban, omega-3-zsírsavban és folsavban,
? fenntartható, hiszen jóval kevesebb szén-dioxidot bocsájt ki az előállítása, mint ami a tejtermékekhez szükséges,
? 56-od annyi víz szükséges az előállításához, mint a mandulatejéhez,
? kevesebb a termőföldigénye, mint ami a zabtej alapanyagához, a zabhoz szükséges.

További tippek és receptek