A KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb alternatív tej!

A svéd professzor, Eva Tornberg álmodta meg ezt a különös krémes, tejszerű italt. A vegánok számára kifejezetten kedvező, hiszen segíti az omega-zsírsavak pótlását, amit egyéb esetben a halak fogyasztásával lehetne bevinni a szervezetbe.

Előnyei:
🤍 vegán,
🤍 laktóz-, tejfehérje-, glutén- és olajosmag-mentes,
🤍 környezetbarát,
🤍 nincs mellékíze vagy “”krumpliíze””, jól habosítható,
🤍 alacsony a természetes cukor- és telített zsírsav-tartalma,
🤍 gazdag kalciumban, D-vitaminban, omega-3-zsírsavban és folsavban,
🤍 fenntartható, hiszen jóval kevesebb szén-dioxidot bocsájt ki az előállítása, mint ami a tejtermékekhez szükséges,
🤍 56-od annyi víz szükséges az előállításához, mint a mandulatejéhez,
🤍 kevesebb a termőföldigénye, mint ami a zabtej alapanyagához, a zabhoz szükséges.

További tippek és receptek