Hozzávalók:
a bárányhoz??
? 60 dkg bárányborda (személyenként 3-4 db),
? só ízlés szerint,
? bors ízlés szerint,
? 0.5 ek olívaolaj,
a fűszervajhoz??
? 15 dkg vaj (puha, szobahőmérsékletű vaj legyen),
? 2 teáskanál petrezselyem (apróra vágva),
? 1 teáskanál citromhéj (reszelt),
? 1 teáskanál rózsabors (összetörve),
? só ízlés szerint.
Elkészítés:
A fűszervajhoz szükséges összes hozzávalót elkeverjük, majd egy műanyag fóliában hengerré formázzuk, és szorosan feltekerjük.
A mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen és vágható legyen.
Eközben magas lángon hevítjük az olajjal kikent grillserpenyőt. A bordákat papírtörölközővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalon 1-1 perc alatt megpirítjuk: ekkor rózsaszínűre sül a belseje.
Még forrón ráteszünk egy darab vajat, és azonnal tálaljuk, például sült paradicsommal.