Mangó-cukkinileves glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók:
? 500 g cukkini,
? 1 közepes fej vöröshagyma,
? 1 közepes db mangó,
? 1 ek olívaolaj,
? 1 cm gyömbér,
? só ízlés szerint,
? bors ízlés szerint,
? 1 teáskanál méz,
? 1 teáskanál curry por,
? 400 ml zöldség alaplé,
? 200 ml kókusztej.

Elkészítés:
A cukkinit és a ½ mangó húsát kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát, a cukkinit és a gyömbért a forró olajban megdinszteljük. Sóval, borssal, mézzel és a curry porral ízesítjük. Felöntjük a zöldség alaplével és a kókusztejjel, hozzaádjuk a mangókockákat és 10-15 percig főzzük.
A megmaradt mangót vékony csikokra vágjuk, majd a levest botmixerrel pürésítjük. A mangócsíkokat a levesbe tesszük és forrón tálaljuk.

További tippek és receptek