Gluténmentes édesburgonya gnocchi

Hozzávalók:
a gnocchihoz??
? 3 db édesburgonya (nagyobb),
? 35 dkg gluténmentes lisztkeverék,
? 1 kávéskanál só,
a tálaláshoz??
? 20 dkg pancetta,
? 1 nagy db lilahagyma,
? 1 db chili,
? bors ízlés szerint,
? só ízlés szerint.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk míg kihűl, lehúzzuk a héját és krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!
A tálaláshoz a pancettát kis darabokra vágjuk és a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk és apróra vágjuk.
A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
A hagymás-pancettás „feltétet” összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.

További tippek és receptek