Gluténmentes édesburgonya gnocchi

2022. 04. 13.

Hozzávalók:
a gnocchihoz👇🏻
🤎 3 db édesburgonya (nagyobb),
🤎 35 dkg gluténmentes lisztkeverék,
🤎 1 kávéskanál só,
a tálaláshoz👇🏻
🤎 20 dkg pancetta,
🤎 1 nagy db lilahagyma,
🤎 1 db chili,
🤎 bors ízlés szerint,
🤎 só ízlés szerint.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk míg kihűl, lehúzzuk a héját és krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!
A tálaláshoz a pancettát kis darabokra vágjuk és a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk és apróra vágjuk.
A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
A hagymás-pancettás “feltétet” összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.

További bejegyzéseink

Mi az antocianin?

A legtöbb bordó, kék és lila gyümölcs tartalmazza az úgynevezett…

Gluténmentes sajtos-magos stangli 🤩

Hozzávalók: 1 csomag gluténmentes leveles tészta100 g reszelt sajt1 db…

Kókuszliszt

A kókuszliszt gyártása során a kókuszdiókat először felnyitják, és a…

Mangó-cukkinileves glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók:🧡 500 g cukkini,🧡 1 közepes fej vöröshagyma,🧡 1 közepes…

Sárgarépa kuglóf kókusszal laktózmentesen

Hozzávalók:A tésztához👇🏻🧡 20 dkg cukor,🧡 1 csomag vaníliás cukor,🧡 4…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…