Gluténmentes ropogós halfasírt

Hozzávalók:
? 400 g hal,
? 80 g sűrített paradicsom,
? 1 db tojás,
? 5 db közepes újhagyma,
? 0.5 citromból nyert citromhéj,
? só ízlés szerint,
? bors ízlés szerint,
? 5 evőkanál kukoricadara,
? 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés:
Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze vagy késsel vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját. Sóval, borssal ízesítsük.
Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe.
Ezután hempergessük a halfasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.Hevítsük fel az olajat, majd ebben süssük aranybarnára a halfasírtokat.

További tippek és receptek