Sárgarépa kuglóf kókusszal laktózmentesen

Hozzávalók:
A tésztához??
? 20 dkg cukor,
? 1 csomag vaníliás cukor,
? 4 db tojás,
? 30 dkg sárgarépa,
? 1 citromból nyert citromhéj (reszelt),
? 1 csipet só,
? 2 dl napraforgó olaj,
? 30 dkg finomliszt,
? 1 csomag sütőpor,
? 10 dkg kókuszreszelék,
? 7 dkg vörösáfonya.
A forma előkészítéséhez és a tálaláshoz:??
? 1 ek napraforgó olaj,
? 1 csapott ek finomliszt,
? 1 ek porcukor.

Elkészítés:
A kétféle cukrot habosra keverjük a tojásokkal és a citromhéjjal, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a csipet sót, és beleforgatjuk a nem teljesen finomra reszelt répát is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kókusszal és az áfonyával, majd apránként adagolva a tojásos masszába forgatjuk.
Egy kuglóf formát olajjal kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a masszát.
175 C fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk.
Ha kész, a formában hagyjuk hűlni 15 percig, ezután pedig rácsra téve hűtjük.
Porcukorral meghintve vagy citrommázzal bevonva tálaljuk.

További tippek és receptek