Hozzávalók:
? gluténmentes babapiskóta,
a krémhez??
? 5 dkg natúr pisztácia,
? 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy más, semleges ízű olaj,
?• 2 dl tejszín,
?• 25 dkg mascarpone,
? 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer,
? 1 evőkanál vaníliakivonat,
? 1 teáskanál őrölt fahéj,
a mártogatáshoz:??
? 2 dl kávé,
? 1 evőkanál mandulalikőr vagy rum,
a tálaláshoz:??
? cukrozatlan kakaópor,
? pirított mandula.
Elkészítés:
A pisztáciát az olajjal késes robotgépben, a gépet pulzálva járatva krémesre daráljuk, közben pedig a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel, a fahéjjal, a vaníliával, belevegyítjük a pisztáciakrémet, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
A gluténmentes babapiskótát a mandulalikőrrel elvegyített kávéba mártjuk, és 1 rétegben a tálba tesszük. A krém felét rászedjük, elsimítjuk. Újabb réteg kávéba mártott gluténmentes babapiskótát sorakoztatunk rá, majd befedjük a maradék krémmel. Megszórjuk kakaóval, és díszítésként pár szem pisztáciát szórunk rá. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.