Hozzávalók:
? 150 g zabkeksz,
? 50 g vaj,
? 400 g krémsajt,
? 180 g tejföl,
? 120 g cukorhelyettesítő,
? 2 tk vanília kivonat,
? 180 ml tejszín,
? 2 db tojás,
? 1 citrom leve,
? 2 ek keményítő,
A tortaforma alját és szélét kibéleljük sütőpapírralA zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és lenyomkodjuk a tortaforma aljára. A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukorhelyettesítőt, a vaníliát és a tejszínt kihabosítjuk egy kicsit, belekeverjük a tojást, a citromlevet és a keményítőt, majd a formába öntjük.
Egy alufóliával körbetekerjük az alját, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ekkor lejjebb vesszük a sütőt 150 C fokra, egy edénybe vizet rakunk, a sütő aljába tesszük, és további 1, 5 órát sütjük. Ha letelt az idő, nem vesszük ki a sütőből, hanem kikapcsoljuk, és még 1 órát bent hagyjuk. Ha letelt az idő, kivesszük, majd legalább fél órára hűtőbe rakjuk, jobb esetben egész éjszakára. Másnap dekoráljuk.