Hozzávalók:
- 1 l kókuszital
- 1-2 db vaníliarúd vagy vanília aroma
- 6 ek eritrit + 4 ek darált eritrit a habhoz
- 6 db tojás
- 40 g gluténmentes vaníliás puding
Feltesszük a kókuszitalt melegedni a bevágott vaníliarudakkal együtt. A tojásokat 1-1 keverőtálba szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük az eritritet és a vaníliás pudingot, majd a meleg kókuszitalt folyamatosan adagolva (a hőkiegyenlítés miatt) hozzáöntjük. Amikor már kissé besűrűsödik, de még nem forr, levesszük a tűzről, hogy a tojás ne csapódjon ki.
A tojásfehérjét a por eritrittel kemény habbá verjük. Egy lapos tányérra halmokat pakolunk messze egymástól, mert a mikróban megnőnek. 1,5 percre betesszük a mikróba. Miután kivesszük a mikróból, a hab kicsit összeesik, de ettől nem kell megijedni.
A madártejet a habbal együtt tálaljuk.