Frankfurti leves ?

Hozzávalók:

  • 35 – 40 dkg frankfurti virsli
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg krumpli
  • só, bors
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 1 csapott tk szárított majoranna
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1,6 l víz
  • 15 dkg tejföl
  • 1 tk liszt

A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát és a kis kockára vágott krumplit. Az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, majd összekeverjük és felöntjük a vízzel.

Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket. Ha egy kicsit kihűl a frankfurti leves, már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/frankfurti-leves-a-klasszikus-teli-kaja/

További tippek és receptek