Guacamole ?

Hozzávalók:

  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk vöröshagyma
  • 2 db puha avokádó
  • egy kevés habanero paprika (vagy más csípős paprika)
  • 1 csokor friss koriander
  • 1/2 db lime leve

A házi guacamole receptje nagyon egyszerű, és sokkal finomabb is, mint a bolti verzió. Érdemes kipróbálnotok!

A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat. A paradicsomok csumáját és a belső részét szintén eltávolítjuk. Az egyik paradicsomot felkockázzuk és félretesszük egy tálba, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítógépbe dobjuk. Az egészet durvára aprítjuk, ügyelve rá, hogy maradjanak benne egész hagyma és paradicsom darabok.

A házi guacamoléhoz két puha avokádót felvágunk, magjukat eltávolítjuk és a belsejüket az aprítógépbe kaparjuk. Bár nem az alaprecept része, de aki szereti a csípős dolgokat, az itt most tegyen bele egy kevés habanerot, jalapenot, vagy más nagyon erős paprikát.

A tökéletes mexikói ízhatás érdekében beletesszük még a friss koriandert és egy fél lime levét. Sózzuk és óvatosan lepürésítjük, ismét ügyelve, hogy ne legyen túl homogén állaga, maradjanak benne darabkák. Ha ez megvan, a korábban félretett, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Szépen elkeverjük az egészet és tálalhatjuk is!

Forrás: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/igy-keszul-a-legjobb-hazi-guacamole/

További tippek és receptek