Babos-kukoricás tonhalsaláta ?

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1 konzerv vörösbab (350 g)
  • 1 konzerv kukorica (170 g)
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk mustár
  • só, bors
  • 2 fej lilahagyma
  • 100 g koktélparadicsom (vagy 2 db sima)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 konzerv tonhal olajban (2 x 160 g)
  • 8 szelet toastkenyér

A tojásokat enyhén sós, lobogó forró vízben 7 percig főzzük.

A konzerveket kibontjuk, és a levük nélkül egy keverőtálba tesszük a babot és a kukoricát.

Az olajat, az ecetet, a cukrot és a mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd meglocsoljuk az öntettel, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Hozzákeverjük a konzerveket, és ha kell, még sózzuk és borsozzuk, majd beleöntjük a tonhalkonzerveket is olajostul.

A kenyeret felkockázzuk, és egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Végül a kenyérkockákat a salátába forgatjuk, és fejenként két tojással tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/instant/babos-kukoricas-tonhalsalata/

További tippek és receptek