Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 3 egész babérlevél
- só
- bors
Mossuk meg, majd hámozzuk meg a főzőtököt. A tökhúst reszeljük le egy egyszerű nagylyukú reszelőn. Mossuk meg a kaprot is, és vágjuk jó apróra. Tegyük a reszelt tököt és a kaprot egy fazékba, és engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a babérlevelet, ízlés szerint borsot és egy kevés sót, majd tegyük fel főni (a forrástól számított 15-20 percig főzzük).
Amíg fő a tök, pucoljuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy teflonos serpenyőben pirítsuk meg 1 evőkanál olívaolajban. Sózzuk meg és pirítsuk addig, amíg megfonnyad egy kicsit. Ha megpirult, adjuk hozzá a fazékban lévő tökhöz, és keverjük meg.
Miután megpuhult a tök, vegyük félre az edényt a tűzről. Egy kevés vízzel keverjünk simára 1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a főzelékhez. Ezután tegyük vissza egy kicsit a tűzre, hogy rottyanhasson még egyet.
Tálaljuk ízlés szerint.
Forrás: https://www.mindmegette.hu/tokfozelek-laktoz-es-glutenmentes-valtozatban.recept/