Laktóz- és gluténmentes tökfőzelék ?

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 egész babérlevél
  • bors

Mossuk meg, majd hámozzuk meg a főzőtököt. A tökhúst reszeljük le egy egyszerű nagylyukú reszelőn. Mossuk meg a kaprot is, és vágjuk jó apróra. Tegyük a reszelt tököt és a kaprot egy fazékba, és engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a babérlevelet, ízlés szerint borsot és egy kevés sót, majd tegyük fel főni (a forrástól számított 15-20 percig főzzük).

Amíg fő a tök, pucoljuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy teflonos serpenyőben pirítsuk meg 1 evőkanál olívaolajban. Sózzuk meg és pirítsuk addig, amíg megfonnyad egy kicsit. Ha megpirult, adjuk hozzá a fazékban lévő tökhöz, és keverjük meg.

Miután megpuhult a tök, vegyük félre az edényt a tűzről. Egy kevés vízzel keverjünk simára 1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a főzelékhez. Ezután tegyük vissza egy kicsit a tűzre, hogy rottyanhasson még egyet.

Tálaljuk ízlés szerint.

Forrás: https://www.mindmegette.hu/tokfozelek-laktoz-es-glutenmentes-valtozatban.recept/

További tippek és receptek