Cukormentes csörögefánk ?

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 50 g lágy vaj
  • 1 ek rum
  • 1 mk sütőpor
  • 1 ek eritrit
  • 160 ml tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • bő olaj a sütéshez

A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik rombuszt középen bevágjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokos bő olajban pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/green-kitchen/vegetarianus/cukormentes-csorogefank/

További tippek és receptek