Hozzávalók:
- 1 db póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg burgonya
- 2 db húsleveskocka
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 5 dkg tejföl
Egy lábasban forrósíts fel olajat, majd a megtisztított és felkarikázott póréhagymát párold meg rajta. Add hozzá a meghámozott, felkockázott burgonyát és néhány percig együtt pirítsd. Önts fel 1,2 liter vízzel, és morzsold bele a húsleveskockákat. Várd meg még elkezdd forrni a víz, aztán fedd le és kis lángon főzd puhára a burgonyát.
A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben süsd ropogósra.A sajtot reszeld le.
A levest sózd, illetve borsozd meg, majd botmixerrel turmixold össze. A tejszínt verd lágy habbá. Húzd le a levest a tűzről, keverd hozzá a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert tejszínt.
Merd tányérokba, majd tálald a ropogósra sült baconnel és reszelt sajttal.
Forrás: https://www.mindmegette.hu/pores-burgonyakremleves-baconnel-es-sajttal.recept/